×
Den version av webbläsare du använder stöds tyvärr inte av dahl.se.
Tillbaka

Snabba upp inköpen med EDI - ansök om att bli EDI-kund här!

Med EDI kan du enkelt beställa varor direkt från Dahls lager, från ditt inköpssystem.

 

Beställningsformulär EDI-kund >>

 

EDI (Electronic Data Interchange) är utbyte av affärsdokument i ett elektroniskt standardformat, vilket gör att två oberoende av varandra system kan kommunicera med varandra.

 

Genom att använda EDI, kan hanteringen från att order läggs hos er till att slutligen fakturan inkommer, skötas helt och hållet utan pappersdokument eller manuella processer. Istället skickas dokument i överenskomna format mellan affärssystemen.

 

När en order skickas till Dahl, så går den direkt vidare till vårt lagerhanteringssystem där den plockas och packas för att sedan levereras. Vi kan under denna tid uppdatera er med ordererkännande, leveransavisering och till slut en faktura. Allt enligt era önskemål.

 

Fördelar med EDI

Enklare inköp, då dessa sker i ert eget inköpssystem
Ni får era avtalspriser hos Dahl i ert affärssystem, genom att en artikelpris-fil som läses in med viss intervaller i ert affärssystem.
Återkoppling med ordererkännande och leveransavisering
Enklare uppföljning av fakturor, eftersom referensen från inköpsordern följer med genom hela processen till fakturan
Det finns möjlighet att skapa en integration med Dahls eShop. Det innebär att varor som läggs i varukorgen på Dahls eShop,  skickas över till ert eget inköpssystem, där orden slutförs och skickas som EDI över till Dahl. Fördelen med detta är t.ex. ingen uppdatering av priser behöver ske, era kundanpassade priser finns redan i eShopen. Ni får även detaljerad information om alla artiklar som finns tillgängliga i eShopen. Detta kallas Open Catalog Interface.
Digital hantering minskar klimatpåverkan. Till exempel så behövs inget papper skrivas ut eller kuvert frankeras.

 

Dahl samarbetar

Vi på Dahl samarbetar med ett antal VAN-operatörer och affärssystem. VAN operatörerna är en tredjepartoperatör som är specialiserade på kommunikation, så att överföringen av dokument mellan sändare och mottagare fungerar så smärtfritt som möjligt.


För att komma igång med EDI, klicka här för att fylla i beställningsformulär.

 

Beställningsformulär

 

 

 

 

Du kanske också är intresserad av...

SGDS gruppen AB / Box 11076, 161 11 BROMMA